2011. június 10., péntek

Két hete paradicsom

Két hete paradicsomot eszem reggel, délben, és este is azt ennék, ha vacsoráznék. Kívánja a szerveztem. Nem csak úgy, hogy valamit kívánok, és enni szeretnék, hanem pont a PARADICSOMOT, és korlátlan mennyiségben. De nem akárhogy: olívaolajjal, friss bazsalikommal, oregánóval és sajttal(fetával vagy most pl. kaptunk egy vagon házi sajtot, és azzal esszük). Az ebédek két hete egyáltalán nem változatosak: paradicsom. Kíváncsi vagyok, mikor unja meg  a szerevezetem. A legfinomabba az olivával meglocsolt paradicsomos levet mártogatni a végén:)
S mindazok mellett, hogy imádom mostanában ezt az összeállítást, most olvasom, hogy nagyon egészséges is: " A paradicsom vitamintartalma igen magas, például sok benne a karotin, a B1-, B2- és a C-vitamin. Az ásványi anyagok közül leginkább káliumtartalma kiemelkedő. Élénkpiros színét a likopin nevű színezéknek köszönheti, mely egy erős antioxidáns hatású vegyület. Ezért a paradicsom élen jár a méregtelenítésben. Továbbá szerepet játszik a szív- és érrendszeri betegségek, valamint a prosztatát, a szájüreget, a gyomrot és a bélrendszert érintő daganatok megelőzésében. Zsírégető hatását is a likopinnak köszönheti, mely nem csak a zsíranyagcserét, hanem a sejtosztódást is szabályozza, miközben erősíti az immunrendszert.Élénkpiros színét a likopin nevű színezéknek köszönheti, mely egy erős antioxidáns hatású vegyület. Ezért a paradicsom élen jár a méregtelenítésben. Továbbá szerepet játszik a szív- és érrendszeri betegségek, valamint a prosztatát, a szájüreget, a gyomrot és a bélrendszert érintő daganatok megelőzésében. Zsírégető hatását is a likopinnak köszönheti, mely nem csak a zsíranyagcserét, hanem a sejtosztódást is szabályozza, miközben erősíti az immunrendszert.
kisebb normál A paradicsom fogyasztásával az ízületi és reumás fájdalmak is enyhíthetőek, emellett jó hatással van a köszvényre és a különféle gyulladásokra is. Segíti az emésztést, valamint lúgosító hatása révén csillapítja a gyomorsavtúltengést is. Magas víztartalma miatt lé formájában folyadékpótlásra is alkalmas, de nemcsak a szomjúságot oldja, hanem megakadályozza a vér besűrűsödését is."

1 megjegyzés: