S mindazok mellett, hogy imádom mostanában ezt az összeállítást, most olvasom, hogy nagyon egészséges is: " A paradicsom vitamintartalma igen magas, például sok benne a karotin, a B1-, B2- és a C-vitamin. Az ásványi anyagok közül leginkább káliumtartalma kiemelkedő. Élénkpiros színét a likopin nevű színezéknek köszönheti, mely egy erős antioxidáns hatású vegyület. Ezért a paradicsom élen jár a méregtelenítésben. Továbbá szerepet játszik a szív- és érrendszeri betegségek, valamint a prosztatát, a szájüreget, a gyomrot és a bélrendszert érintő daganatok megelőzésében. Zsírégető hatását is a likopinnak köszönheti, mely nem csak a zsíranyagcserét, hanem a sejtosztódást is szabályozza, miközben erősíti az immunrendszert.Élénkpiros színét a likopin nevű színezéknek köszönheti, mely egy erős antioxidáns hatású vegyület. Ezért a paradicsom élen jár a méregtelenítésben. Továbbá szerepet játszik a szív- és érrendszeri betegségek, valamint a prosztatát, a szájüreget, a gyomrot és a bélrendszert érintő daganatok megelőzésében. Zsírégető hatását is a likopinnak köszönheti, mely nem csak a zsíranyagcserét, hanem a sejtosztódást is szabályozza, miközben erősíti az immunrendszert.
A paradicsom fogyasztásával az ízületi és reumás fájdalmak is
enyhíthetőek, emellett jó hatással van a köszvényre és a különféle
gyulladásokra is. Segíti az emésztést, valamint lúgosító hatása révén
csillapítja a gyomorsavtúltengést is. Magas víztartalma miatt lé
formájában folyadékpótlásra is alkalmas, de nemcsak a szomjúságot oldja,
hanem megakadályozza a vér besűrűsödését is."
:)))
VálaszTörlésAzt hiszem a reggeli ma újra nem lesz meglepetés :D