2011. január 15., szombat

Tavaszt loptunk a télbe

Úgy viselkedik az idő, mintha tavasz lenne, és nem január közepe. El van olvadva az összes hó, felengedett a föld, és kezdenek nőni a rügyek. Tele lett az udvar cinkékkel, szajkókkal, verebekkel. Nagyon sok madarunk van, de nagyjából ennyi fajt ismerek fel. elég hadi lábon állok a madarakkal. A mókusok is egyre élénkebben ugrálnak a kerítésen. Szóval, beindult  az élet. Én azért még reménykedek, hogy lesz egy hó az idén, hiszen nem tudtam kiélvezni, hemperegni, hógolyózni, hóembert készíteni, szánkózni.
Mindezek mellett, a nagy megenyhülés örömére, ma bepótoltuk az ősszel elmulasztott ganézást.Amennyire tudtuk ketten, talicska, lapát és gereblye, segítségével. Aztán a tavaszi szántással, majd beleforgatódik a földbe, és ha ez sem lesz elég, akkor bizony egy kevés műtrágyához is folyamodunk. Addig, még utána olvasok, hogy, mivel lehet élénkíteni a kertet. Egyelőre megtettük az első lépéseket, és várjuk az áldásos hótakarót.
Hm, vajon ilyen lesz?
Ebédre elkészítettük életünk első lasagne-ját. Kíváncsi vagyok, milyen lesz. Egyelőre, úgy hallom, hogy erősen nagy munkában van a lerben. Úgy gondolom, hogy jót fog tenni a ledolgozott reggeli két  szelet kenyérkének.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése